Načelnik Ajkunić primio delegaciju Rukometne federacije Qatara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom predstojećeg Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić sa saradnicima danas je u Kristalnoj sali Općine upriličio prijem delegacije Rukometne federacije Qatara na čelu sa predsjednikom Ahmedom al Shaabiem i selektorom Valerom Riverom.

Uz načelnika Hasana Ajkunića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Igora Vrljića i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća Saliha Gurbetu u delegaciji Općine bili su pomoćnik načelnika Sead Karahodžić, šef odsjeka Emir Rustempašić, predsjednik Sportskog saveza Nedžad Šečić, predsjednik Rukometnog kluba Iskra Nahid Šupić i direktor KSC-a Vahid Duraković. Pored predsjednika Shaabia i selektora Rivere delegaciju Rukometne federacije Qatara su predstavljali Khalifa al Yasin, koordinator mladih selekcija Qatara, i Asim Šahman.

Tokom jednosatnog sastanka razgovarano je o sportu, prije svega o rukometu i predstojećem turniru „Rukomet je moja budućnost“, ali i projektima u oblasti sporta i turizma poput „Bisera Rostova“, objekta koji je u izgradnji . I ovog puta je naglašeno kako će već nakon prve faze „Biser Rostova“ imati sportsku dvoranu i hotel sa 62 ležaja, kao i druge prateće sadržaje, namijenjene prvenstveno sportistima.

Obostrano je izražena želja da se buduća dvorana na Rostovu pusti u funkciju uz organicaziju prijateljske rukometne utakmice selekcija Bosne i Hercegovine i Qatara.

U znak sjećanja na posjetu Bugojnu i predstojećem turniru “ Rukomet je moja budućnost“ načelnik Općine Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Salih Gurbeta uručili su repliku „Bugojanske vaze“ Ahmedu al Shaabiu, predsjedniku Rukometne federacije Qatara, Veleri Rivera, selektoru Qatara i Khalifi al Yasinu , koordinatoru mlađih selekcija Rukometne federacije Qatara.

11023456789matematicari_1