Načelnik Ajkunić upriličio prijem za BHN BC Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijema za igrače, igračice, trenere i predstavnike Uprave Košarkaškog kluba Bugojno.

Povod za prijem su uspjesi koje su u protekloj sezoni ostvarili igračice i igrači ovog bugojanskog sportskog kolektiva Igračice BHN BC Bugojno protekle sezone izborile su plasman u Premijer ligu naše zemlje, dok su kadeti ovog kluba u okviru Lige mladih SBK osvojili šampionsku titulu i za predstojeću takmičarsku sezonu stakli pravo nastupa u Omladinskoj ligi BiH.

Tokom sastanka načelnik Ajkunić čestitao je članovima, ternerima i upravi ovog kluba na postignutim rezultatima te obećao daljnju podršku u predsojećoj takmičarskoj sezoni.

Isped igrača i igračica nakon sastanka kadet Refik Imamović i prvotimka Delila Beganović su istakli kako će, u ligama u kojima će nastupati, i u predstojećoj sezoni nastojati napraviti korak više, odnosno predstaviti Klub i grad Bugojno u što boljem svjetlu.

Na dosadašnjoj pomoći Općine i načelnika Ajkunića ispred kluba zahvalili su se član Upravnog odbora Damir Nuhić i trener Zaim Zajmović koji je istakao da je BHN BC Bugojno uz ŽNK Iskru i NK Vitez jedan od tri kluba s područja SBK koji će u narednoj sezoni nastupati u najvišem rangu takmičenja u BiH.

Načelnik Hasan Ajkunić ovom prilikom je naglasio kako su igračice ali i mladi igrači ovog kluba, kao i prvotimci Iskre pokazali da se u Bugojnu igra dobra košarka.Također je izrazo nadu da će i Općinsko vijeće prepoznati uspjeh ovog kluba i budžetsku stavku za premijerligaše dodatno povećati kako bi i ovaj klub dostojno mogao predstavljati naš grad na nivou BiH.

Sastanak je okončan zajedničkom fotografijom svih učesnika, uz želju da i u predstojećoj sezoni igračice i igrači ovog kluba ostvare što bolje rezultate.