Načelnik Ajkunić upriličio prijem za BHN BC Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijema za igrače, igračice, trenere i predstavnike Uprave Košarkaškog kluba Bugojno.

Povod za prijem su uspjesi koje su u protekloj sezoni ostvarili igračice i igrači ovog bugojanskog sportskog kolektiva Igračice BHN BC Bugojno protekle sezone izborile su plasman u Premijer ligu naše zemlje, dok su kadeti ovog kluba u okviru Lige mladih SBK osvojili šampionsku titulu i za predstojeću takmičarsku sezonu stakli pravo nastupa u Omladinskoj ligi BiH.

Tokom sastanka načelnik Ajkunić čestitao je članovima, ternerima i upravi ovog kluba na postignutim rezultatima te obećao daljnju podršku u predsojećoj takmičarskoj sezoni.

Isped igrača i igračica nakon sastanka kadet Refik Imamović i prvotimka Delila Beganović su istakli kako će, u ligama u kojima će nastupati, i u predstojećoj sezoni nastojati napraviti korak više, odnosno predstaviti Klub i grad Bugojno u što boljem svjetlu.

Na dosadašnjoj pomoći Općine i načelnika Ajkunića ispred kluba zahvalili su se član Upravnog odbora Damir Nuhić i trener Zaim Zajmović koji je istakao da je BHN BC Bugojno uz ŽNK Iskru i NK Vitez jedan od tri kluba s područja SBK koji će u narednoj sezoni nastupati u najvišem rangu takmičenja u BiH.

Načelnik Hasan Ajkunić ovom prilikom je naglasio kako su igračice ali i mladi igrači ovog kluba, kao i prvotimci Iskre pokazali da se u Bugojnu igra dobra košarka.Također je izrazo nadu da će i Općinsko vijeće prepoznati uspjeh ovog kluba i budžetsku stavku za premijerligaše dodatno povećati kako bi i ovaj klub dostojno mogao predstavljati naš grad na nivou BiH.

Sastanak je okončan zajedničkom fotografijom svih učesnika, uz želju da i u predstojećoj sezoni igračice i igrači ovog kluba ostvare što bolje rezultate.

12345