Načelnik Ajkunić upriličio prijem za NK Etna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali općine Bugojno načelnik Općine Hasan Ajkunić upriličio je prijem za djecu članove i njihove roditelje, te trenere i rukovodstvo Nogometnog kluba Etna.

Povod za prijem je nedavni veoma uspješan nastup mladih selekcija NK Etna na Sedmom kupu Paversia u albanskom gradu Draču, igranom povodom 106-te godišnjice Dana nezavisnosti i zastave Albanije.

Kako je i ovog puta istaknuto, mada turnir nije imao takmičarski karakter budući da je igran s prvenstvenim ciljem promocije nogometa i međusobnog upoznavanja i zbližavanja mladih generacija zemalja Balkana članovi NK Etna u svim zvaničnim i prijateljskim susretima zabilježili su pobjede. Naime,. tri selekcije NK Etna u 15 odigranih susreta u Draču protiv ekipa iz Albanije, sa Kosova, iz Srbije i Makedonije ubilježile su 15 pobjeda.

Obraćajući se članovima kluba i roditeljima načelnik Ajkunić ovom prilikom je naglasio kako je ponosan na mlade nogometne nade i njihov rezultat postignut u Draču.

-Pričajte i dalje ovu priču jer je to priča koja govori o vašem uspjehu, o sportu, o našem gradu i našoj zemlji, poručio je načelnik Ajkunić na kraju svog obraćanja.

U ime NK Etna prisutnima su se obratili trener Nijaz Jusufspahić i kapiten jedne od selekcija Ahmed Delić, te uz riječi zahvalnosti na pomoći koju im je načelnik Ajkunić pružio za odlazak u Albaniju naglasili kako se nadaju da će na turniru Trofej grada Bugojna, a kojem su domaćini za Dan općine Bugojno naredne godine u maju ugostiti neku od ekipa sa kojima su igrali u Draču.

Ovom prilikom simbolične poklone iz Albanije i od strane Kluba načelniku Ajkuniću uručio je direktor NK Etna Safet Šaran, a prijem je okončan zajedničkim fotografijama u Kristaloj sali i ispred zgrade općine Bugojno.