Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za KK “Master”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 
Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio  prijem za najmladje, uspješne karatiste „Mastera“, trenere i rukovodstvo. Tri reprezentativcima iz ovog kluba predstavljati  će našu državu, ali i grad na predstojećem Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Arman Velagić, Nadal Sadiković i  Derviš Selimović članovi Karate kluba „Master“ ovih dana su u centru pažnje javnosti zahvaljujući ostvarenim rezultatima na državnom prvenstvu  i budućem, reprezentativnom  nastupu na Balkanskom prvenstvu narednog vikenda u Beogradu. Posebnu pažnju  posvetio im je  i načelnik Hasan Ajkunić izrazivši radost i ponos zbog uspjeha, ali i podršku njihovom odlasku na ovo prvenstvo.
Kako je istakao Amir Šečibović,  predsjednik  kluba,  „Master“ je jedna velika porodica čiji temelj su kvalitetni treneri koji su rasli s klubom, ali i djeca koja upornošću i radom postižu odlične rezultate. Nisvet Gasal, jedan od trenera, skrenuo je pažnju na izuzetno pozitivan utjecaj karatea kao sporta na razvoj zdrave ličnosti, ne samo u klubu kome pripada nego općenito, naglašavajući da Bugojno ima kontinuitet u razvoju ovog sporta, a u  četiri kluba koja djeluju u našem gradu ima dosta kvalitetnih karatista. Treba težiti reprezentativcima u višim rangovima, ali i očekivati da u Bugojno stignu medalje sa značajnih takmičenja, istaknuto je tokom sastanka.
Načelnik Hasan Ajkunić istakao je značaj učešća sportista na velikim takmičenjima jer je to promocija i Bugojna te da će Općina, odnosno Općinsko vijeće pružati podršku za što kvalitetniji nastup naših sportaša.
Treneri Amer Gasal i Haris Seferović prisjetili su se trenutaka kada su oni, kao sada Arman, Nadal i Derviš, bili na prijemu kod načelnika zbog ostvarenih rezultata, ali izrazili i ponos je su svoje znanje uspješno prenijeli na mladje karatiste.
Vikend pred nama svakako će biti izazov za članove „Mastera“ , posebno za Armana Velagića, Nadala Sadikovića i  Derviša Selimovića, i nadamo se da će u Bugojno stići  medalje s Balkanskog prvenstva.
 
1101123456789