Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za košarkaše “Leptira”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio prijem za članove Udruženju roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i mladima  s posebnim potrebama „Leptir“ Bugojno.
 

 Povod je bio nedavni uspjeh košarkaške ekipe Leptira koja je osvojila zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016., ali i obilježavanje 3. decembra, Medjunarodnog dana osoba s invaliditetom.
 Uspjeh košarkaša „Leptira“ koji su u oštroj konkurenciji uspjeli osvojiti zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016, učinio nas je sve ponosnim, a danas je to posebno istakao i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić  dijeleći radost uspjeha s košarkašima, ali i s Biserkom Božić, predsjednicom Udruženja „Leptir“  te s Jasnom Behara koja je uložila veliki trud trenirajući košarkaše za ovaj uspjeh. Tokom prijema kod načelnika  košarkaši  su naglasili koliko je uloženo truda ali i kako su doživjeli osvajanje  zlatne medalje.
 Načelnik Hasan Ajkunić uputio je čestitku u povodu Medjunarodnog dana osoba s invaliditetom te istakao značaj angažmana svakog pojedinca u društvu u gradjenju svijesti da smo svi isti.
Jasna Behara skrenula je pažnju na to kako je uz kvalitetan rad moguće postizati uspjehe i na ovakvim takmičenjima, dok je kapiten Alen Islamović  naglasio je da su košarkaši spremni za nove uspjehe.
Predsjednica Udruženja „Leptir“  Biserka Božić, uputila je danas posebnu poruku govoreći kao roditelj o izazovima i napretku djece s poteškoćama u razvoju tokom dugogodišnjeg rada u „Leptiru“.
 
10111213146789