Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za košarkaše “Leptira”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio prijem za članove Udruženju roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i mladima  s posebnim potrebama „Leptir“ Bugojno.
 

 Povod je bio nedavni uspjeh košarkaške ekipe Leptira koja je osvojila zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016., ali i obilježavanje 3. decembra, Medjunarodnog dana osoba s invaliditetom.
 Uspjeh košarkaša „Leptira“ koji su u oštroj konkurenciji uspjeli osvojiti zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016, učinio nas je sve ponosnim, a danas je to posebno istakao i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić  dijeleći radost uspjeha s košarkašima, ali i s Biserkom Božić, predsjednicom Udruženja „Leptir“  te s Jasnom Behara koja je uložila veliki trud trenirajući košarkaše za ovaj uspjeh. Tokom prijema kod načelnika  košarkaši  su naglasili koliko je uloženo truda ali i kako su doživjeli osvajanje  zlatne medalje.
 Načelnik Hasan Ajkunić uputio je čestitku u povodu Medjunarodnog dana osoba s invaliditetom te istakao značaj angažmana svakog pojedinca u društvu u gradjenju svijesti da smo svi isti.
Jasna Behara skrenula je pažnju na to kako je uz kvalitetan rad moguće postizati uspjehe i na ovakvim takmičenjima, dok je kapiten Alen Islamović  naglasio je da su košarkaši spremni za nove uspjehe.
Predsjednica Udruženja „Leptir“  Biserka Božić, uputila je danas posebnu poruku govoreći kao roditelj o izazovima i napretku djece s poteškoćama u razvoju tokom dugogodišnjeg rada u „Leptiru“.