Načelnik Hasana Ajkunića održao sastanak s novoizabranim predsjednicima bugojanskih MZ-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik Hasan Ajkunić sa saradnicima danas je u zgradi Općine održao sastanak s predsjednicima bugojanskih mjesnih zajednica.

Kako je ranije dogovoreno, novoizabrani predsjednici mjesnih zajednica od danas počinju sa realizacijom obaveza, koje su preuzeli nakon što im je potvrdjen mandat. Utvrdjene su i konkretne smjernice budućeg djelovanja .

-U planu je održavanje tematskih sjednica s direktorima javnih preduzeća, s članovima Savjeta, Općinskim vijećem, općinskom službom, a s ciljem rješavanja problema i stvaranja kvalitetnih uslova za sve mještane u bugojanskim mjesnim zajednicama-kazao je načelnik Hasan Ajkunić.

Predsjednici MZ-a bi trebali odrediti prioritete u svojim aktivnostima, rečeno je na sastanku, te naglašeno kako bi u narednom periodu trebali raditi na delegiranju i rješavanju infrastrukturnih potreba, putnih komunikacija, kanalizacione i elektro mreže, sportskih igrališta, a posebno potreba mještana u njihovim mjesnim zajednicama. Kako se čulo, jedan od prioriteta je i pružanje pomoći mještanima slabijeg socijalnog stanja, te stvaranje uslova za sigurnost svih stanovnika.

-Za mene je najvažnija socijalna karta i sigurnost gradjana.Zajedno možemo učiniti više na pružanju pomoći osobama slabijeg socijalnog stanja, tako i na sigurnosti gradjana, posebno djece na putu od kuće do grada-rekao je načelnik Ajkunić.

Sastanak je bio prilika da se dobiju odgovore na konkretna pitanja i iznesu sugestije predsjednika mjesnih zajednica općine Bugojno.