Načenik Hasan Ajkunić uprilčio prijem za najuspješnije osnovce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, upriličio prijem za učenike osnovnih škola , prosvjetne radnike i direktore škola s ciljem da im i na ovaj način oda priznanje za sav uloženi trud i postignute rezultate na takmičenjima na nivou Općine, SBK i Fedrecije BiH.

Pravo je zadovoljstvo bilo prisustvovati sastanku  i zabilježiti priču učenika koji su bili najbolji, i tako  skromno govore  o svojim uspjesima, a postigli su puno. Načelnik općine Hasan Ajkunić izrazio je ovom prilikom radost i ponos na ove uspjehe, a direktori škola skrenuli pažnju koliko je značajna i podrška i priznanje lokalne zajednice.

Kako se čulo tokom sastanka, uspjeh je još značajniji kada se ima u vidu da su ovo rezultati ostvareni u vannastavnim aktivnostima i uz dodatne napore samih učenika ali i njihovih nastavnika.

Sastanku s načelnikom prisustvovao je samo dio uspješnih učenika osnovnih škola, koji su podijeli radost i ponos zbog dobrih rezultata.

Načelnik općine Hasan Ajkunić ovom prilikom kao nagradu učenicima i prosvjetnim radnicima osigurao je i jednodnevnu ekskurziju kao poticaj da u narednim godinama budu još bolji.

Na sastanku su pokrenute i inicajtive da se najtalentovanijim učenicima obezbijedi poseban prostor i zajednički rad, kako bi se na takav način još kvalitetnije pripremali za takmičenja i ostvarili još bolje rezultate.

Znanje je ono što krasi ove uspješne učenike, i to je na dobar način prepoznato i  u našem gradu. Vjerujemo da će i ubuduće zahvaljujući znanju i svojim vještinama na najbolji način predstavljati Bugojno  ne samo u našoj zemlji nego i inostranstvu.

11011121323456789