Nagradjeni najbolji radovi na temu “Proljeće- moj zavičaj”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru manifestacije Bugojansko proljeće u organizaciji ULUSD-a realizovan je izbor najboljih radova učenika osnovnih škola na temu „Proljeće – moj zavičaj“.

Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline u saradnji s osnovnim školama, KSC-om i općinom Bugojno realizuje konkurs za najbolje likovne radove na temu – Proljeće- moj grad. I ove godine pobudilo je to pažnju velikog broja talentovanih učenika, a proglašenju najboljih prethodile su radionice koji su realizovali mladji članovi Udruženja. Esma Vrban prezentirala je izradu nakita od recikliranih materijala, dok je Selmir Mulasmajić pokazao kako to obična majica može dobiti novi i orginalan izgled.

Cilj ovog projekta je poticanje mladih i talentovanih učenika da svoj rad prezentiraju i na ovaj način, a kako se to može i praktično primijeniti pokazala je Selma Slipac, koja je pored realizacije konkursa Udruženja pripremila i posebne predmete s motivima ranije nagradjenih radova.

Na početku dodjele nagrada prisutne je pozdravio Vahid Duraković, direktor KSC-a i skrenuo pažnju na značaj realizacije konkursa i saradnje s osnovnim školama.

– Ovo je četvrt po redu konkurs koji objavljujemo, pristiglo je 60 radova i ovo je lijepa saradnja sa školama u našem gradu.  Stručni žiri koji su činili članovi ULUSD-a  Marica Kolak, Husein Šljivo i Džana Čolak – Hodžić odabrali su najbolje i to u kategoriji 6-ih razreda rad  Iris Maros, u kategoriji 7-ih najbolji rad je naslikala Bruna Tomas, dok je u kategoriji 8-ih razreda nagradjen rad Adema Al Zawahreh. Posebna nagrada dodijeljena je za najbolje uradjen klasični školski likovni rad koji je pripremio Adnan Zulum – istakla je Selma Slipac, koordinatorica projekta.

– Ovo što rade umjetnici u našem gradu , zatim učenici i nastavnici osnovnih škola značajno je za sve nas i doprinosi prezentaciji našeg grada na najbolji način – istakao je Hasan Ajkunić, načelnik općine Bugojno.