Nagradno putovanje u Tuzlu za najuspješnije osnovce iz Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Bugojanski osnovci   koji su u toku školske 2016/17. godine  predstavljali općinu Bugojno na kantonalnom, federalnom ili državnom takmičenju iz predmeta matematika, fizika, tehnički odgoj, prva pomoć, projekt građanin, islamska vjeronauka i ostvarili zapažene rezultate, sa nastavnicima koji su ih pripremali i direktorima škola, bili su na jednodnevno putovanju u Tuzlu. Riječ je o nagradnom putovanju koje je dogovoreno tokom prijema najboljih učenika kod načelnika Hasana Ajkunića.

 Tokom edukativnog putovanja , uz pratnju vodiča, učenici i nastavnici imali su priliku čuti zanimljive podatke o  o historijskim znamenitostima Tuzle, slanim bunarima, Panonskom moru te na prigodan način na Tuzlanskoj kapiji odati počast mladićima i djevojkama  koji su stradali  na ovom mjestu od neprijateljske granate 25.maja 1995.

 Posjetili su i  kompleks jezera  „Panonika“  koji svojim brojnim sadržajima pruža mogućnosti za odmor i zabavu, pa je to bila prilika za zasluženi odmor i druženje.

 Svi učesnici izrazili su  veliku zahvalnost načelniku općine Hasanu Ajkuniću , koji je bio sponzor ovog putovanja i na ovaj način pokazao izuzetno poštovanje prema radu i rezultatima mladih našeg grada, ali i prosvjetnih radnika.

Izražena je nada da će  ovakva vrsta druženja postati tradicija i motivacija za dalji rad, promociju znanja i mladih talenata, kao i naše općine.