Najbolji matematičari SBK-a na takmičenju u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Trećoj osnovnoj školi u Bugojnu održano je Kantonalno takmičenje učenika sedmih razreda devetogodišnjeg obrazovanja, sedmih razreda osmogodišnjeg obrazovanja i osmih razreda iz matematike za školsku 2015./2016. godinu.

 

Na takmičenju je učestvovalo 25 škola iz deset općina, a realizovano je u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a.

U ime domaćina takmičenja, prisutne je pozdravila direktorica Treće osnovne škole Amela Haračić, uz želju upućenu svim učesnicima da postignu što bolji rezultat na takmičenju, i da se ugodno i lijepo osjećaju u našem gradu.

U konkurenciji učenika sedmih razreda osmogodišnjeg školovanja, najbolji rezultat ostvarila je Hatidža Šabanović, učenica OŠ “Travnik”, drugo mjesto osvojio je Edis Jašarević iz OŠ “Mehurići” Travnik, treće mjesto pripalo je učenici Druge osnovne škole Bugojno Larisi Hadžić, četvrto Nur Rustempašić iz Treće osnovne škole Bugojno, a peto Ahmedu Trkiću, učeniku Osnovne škole “Gornji Vakuf”.

Najbolje znanje iz matematike, u konkurenciji učenika sedmih razreda devetogodišnjeg školovanja, pokazao je Adin Kurbegović, učenik Prve osnovne škole Bugojno, koji se plasirao na prvo mjesto. Druga je bila Sara Rustempašić, učenica Treće osnovne škole Bugojno, a treća Ismihana Klisura, učenica OŠ “Mehurići”. Četvrto mjesto zauzela je Azra Horozović, učenica Treće osnovne škole Bugojno, a peto Ahmed Softić, učenik OŠ “Travnik”.

Amila Mujkić iz OŠ “Safvet-beg Bašagić” Novi Travnik bila je najuspješnija na Kantonalnom takmičenju iz matematike među učenicima osmih razreda. Emin Mulaimović iz OŠ “Travnik” bio je drugi, a Imran Spahić iz iste škole treći. Učenici Treće osnovne škole Bugojno Eldar Dadić i Zlatan Ramić osvojili su četvrto, odnosno peto mjesto.

Svi ovi učenici plasirali su se na Federalno takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike.