Najmlađi kadeti STK „Bugojno“ u Varaždinu osvojili bronzu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Članovi Stonoteniskog kluba „Bugojno“ proteklog vikenda nastupili su na 46. otvorenom kadetskom i juniorskom prvenstvu Varaždina, takmičenju koje je ove godine predstavljalo i 12.memorijalni međunarodni turnir “Mirko Abramović”.

U Bugojno su se vratili sa bronzanom madaljom u konkurenciji najmlađih kadeta. Varaždinski memorijal „Mirko Abramović“ predstavlja jedno od masovnijih stonoteniskih tajkmičenja u regiji. Većina članova Stonoteniskog kluba „Bugojno“ u Varaždinu je u pojedinačnoj konkurenciji nastupila u dvije kategorije, a svi su uzeli učešće i u ekipnoj konkurenciji.

Od 7 takmičara STK Bugojno u Varaždinu su do bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji, u kategoriji najmlađih kadeta, došli Amar Dadić i Sanjin Manović. O igri osvajača bronzane medalje Dadića i Manovića treneri Benjamin Duvnjak i Nurudin Jusić imali su samo riječi hvale, a posebno su istakli kako će im ovaj međunarodni uspjeh u narednom periodu dati podstrek za dobre nastupe i u domaćim takmičenjima.

U STK „Bugojno“ generalno su zadovoljni nastupima svih 7 takmičara koji su putovali u Varaždin, a uz osvajače bronze Dadića i Manovića treneri su posebno izdvojili i rezultat Sare Hamzakadić, koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja ušla u četvrtfinale turnira u Varaždinu.

Inače, ove godine u muškoj i ženskoj konkurenciji, razvrstani u 4 kategorije, od najmlađih kadeta, mlađih kadeta, kadeta pa do juniora, u Varaždinu je nastupilo više od 430 tamičara iz Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

123456