Najmlađi kadeti STK „Bugojno“ u Varaždinu osvojili bronzu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Članovi Stonoteniskog kluba „Bugojno“ proteklog vikenda nastupili su na 46. otvorenom kadetskom i juniorskom prvenstvu Varaždina, takmičenju koje je ove godine predstavljalo i 12.memorijalni međunarodni turnir “Mirko Abramović”.

U Bugojno su se vratili sa bronzanom madaljom u konkurenciji najmlađih kadeta. Varaždinski memorijal „Mirko Abramović“ predstavlja jedno od masovnijih stonoteniskih tajkmičenja u regiji. Većina članova Stonoteniskog kluba „Bugojno“ u Varaždinu je u pojedinačnoj konkurenciji nastupila u dvije kategorije, a svi su uzeli učešće i u ekipnoj konkurenciji.

Od 7 takmičara STK Bugojno u Varaždinu su do bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji, u kategoriji najmlađih kadeta, došli Amar Dadić i Sanjin Manović. O igri osvajača bronzane medalje Dadića i Manovića treneri Benjamin Duvnjak i Nurudin Jusić imali su samo riječi hvale, a posebno su istakli kako će im ovaj međunarodni uspjeh u narednom periodu dati podstrek za dobre nastupe i u domaćim takmičenjima.

U STK „Bugojno“ generalno su zadovoljni nastupima svih 7 takmičara koji su putovali u Varaždin, a uz osvajače bronze Dadića i Manovića treneri su posebno izdvojili i rezultat Sare Hamzakadić, koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja ušla u četvrtfinale turnira u Varaždinu.

Inače, ove godine u muškoj i ženskoj konkurenciji, razvrstani u 4 kategorije, od najmlađih kadeta, mlađih kadeta, kadeta pa do juniora, u Varaždinu je nastupilo više od 430 tamičara iz Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.