Nekoliko hiljada Bugojanaca protestnom šetnjom osudilo ubistvo sugrađanke Selme Agić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nekoliko hiljada Bugojanaca u utorak naveče je protestnom šetnjom iskazalo svoje nezadovoljstvo načinom na koji je njihova sugrađanka Selma Agić izgubula život sinoć u centru Sarajeva.

Okupljanje, na koje je pozvao općinski načelnik Hasan Ajkunić bilo je na trgu u Sultan Ahmedovoj ulici. Odata je počast ubijenim studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč, učenjem fatihe, minutom šutnje i na druge načine. Formirana je potom kolona građana, koji su šetnjom prošli kroz dio Sultan Ahmedove ulice, ulicom Kulina Bana, dr. Wagnera, Zlatnih ljiljana i vratili se na trg. U isto vrijeme nekoliko stotina građana okupilo se ispred bugojanske Gimnazije, među kojima i otac rahmetli Selme, Amir. Oni su se priključili koloni i prošetali do trga.

Sa ovog mirnog i dostojanstvenog skupa upućen je zahtjev da se svi nadležni organi države alarmiraju i pokrenu mehanizmi da se konačno spriječe ove pojave, koje sve češće odnose živote nedužnih građana naše zemlje. Zatražili su i odgovornost i sigurnije uslove u saobraćaju, kao i preispitivanje zakonskih regulativa kojima se reguliše sigurnost u saobraćaju.