Nevrijeme izazvalo manje probleme i na području SBK-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nevrijeme koje je zahvatilo veći dio BiH, stvorilo je i manje probleme na području Srednjobosanskog kantona.

Na području našeg grada nije bilo izlijevanja rijeka niti materijalne štete, zahvaljujući, kako ističu u CZ Bugojno, prije svega ranije poduzetim prevetivnim aktivnostima.

Kako je istakla Zenada Čaušević, šefica Operativnog centra CZ-a SBK-a gradjani tokom 24 sata mogu kontaktirati centar i prijaviti eventualne probleme.

U općini Jajce uslijed obilnih kišnih padavina vatrogasci su imali tri intervencije i to: uklanjanje stabla s ceste u blizini Doma AVNOJ-a, ispumpavanje vode iz privatne kuće te ispumpavanje vode iz zgrade poliklinike Bios. U općini Travnik vatrogasci su intervenisali na lokalitetu Kraljevice gdje je grom udario u stub od električne energije. Ekipe Elektrodistribucije isključile su napon, a kvar je saniran.

U Gornjem Vakufu – Uskoplju u nedjelju je uslijed jakih kišnih padavina došlo do djelimične blokade puta prema naselju Valice. Interveniralo je komunalno poduzeće i saniralo put prema naselju.

Na putu Jajce – Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, promet se odvija usporeno, jednom trakom.

U Operativnom centru CZ Srednjobosanskog kantona ističu da je vodostaja rijeka je u blagom porastu, a u stalnom kontaktu s općinskim službama prati se situacija na terenu.