Nezavisna lista održala konferenciju za novinare

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog velikog interesa gradjana odlučili smo pojasniti sadržaj i faze projekta Kasarna Admir Ljubuškić Šutak, rekao je nosilac Nezavisne liste Samir Šečić.

Pojasnio da su planirane poljoprivredna, stambeno-poslovna, industrijska, te sportsko-rekreaciona zona. O svakoj od pomenutih zona govorio je kandidat Nezavisne liste Šefik Abazović.

-Poljoprivredna zona nalazila bi se na više od 600 duluma zemljišta, a koje bi se moglo isparcelisat na oko 150 parcela površine od 2,5 do 3 duluma. Uz uredjenu neophodnu infrastrukturu, parcele bi bile namijenjene porodicama za poljoprivrednu proizvodnju, odnosno uzgoj jagodičastog voća. Do svake parcele Općina bi uredila putne komunikacije i dovela vodu – rekao je Abazović.

Zemljište uz putne komunikacije najpogodnije je za izgradnju stambeno- poslovnih objekata, dok bi industrijska zona podrazumijevala prostor na kojem se nalaze postojeći objekti bivše kasarne, kao i prateće zemljište. Pojašnjeno je kako projekat podrazumijeva i sportsko-rekreacionu zonu na prostoru od 70 duluma sa zelenim površinama i stazama za rekreaciju.