Novi sadržaji u sklopu projekta uredjenja platoa KSC Bugojnpo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Posljednjih dana aktuelizirali su se projekti uredjenja KSC-a Bugojno, prvenstveno kada je u pitanju rekonstrukcija i uredjenje platoa.Kako bi dobili što savremeniji projekat kojim će se obogatiti život grada i njegovih stanovnika, ovaj dio gradske zone uskoro će dobiti još neke nove sadržaje.

U KSC Bugojno, pokrenute su intenzivnije aktivnosti na rekonstrukciji unutrašnjih prostorija , tačnije krovnoj konstrukciji te će uskoro za ovaj projekat biti raspisan javni poziv za izvodjenje građevinskih radova.Osim Općine, odredjena sredstva odobrena su i od strane resornog federalnog ministarstva. Aktueliziran je i projekat uredjenja platoa KSC-a, te su se rodile nove ideje za proširenje projekta s nekim novim sadržajima. Iz tog razloga, jedan od glavnih učesnika ovog projekta, direktor KSC-a Vahid Durakovoić , zajedno s načelnikom općine Hasanom Ajkunićem, te predstavnivima resornh opcinskih slubi i javnih preduzeca, obišli su jutros plato KSC-a kako bi finalizirali ideje o novim aktivnostima u sklopu ovog projekta. U pitanju je postavljanje 4 ljetne bašte, izgradnja savremene fontane, sunčanog sata te izgradnja teniskog i košarkaškog igrališta čija će asfaltna podloga u zimskom periodu poslužiti kao klizalište.

Radovi na realizaciji navedenih aktivnosti trebali bi uskoro početi, o čemu će, kako ističe načelnik, javnost biti informisana, a s obzirom da se radi o velikom i zahtjevnom projektu ,trebao bi biti završen u narednoj 2018 godini.