Novi zglobni traktori za šumarije u Bugojnu i Fojnici

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Šumsko-privredno društvo „Srednjobosanske šume“ realizovalo je u proteklom periodu brojne aktivnosti, radi nabavke nove mehanizacije za potrebe 12 organizacionih jedinica tog preduzeća.

 

Na lageru bugojanske „Šumarije“ ovih dana upriličena je prigodna svečanost povodom primoporedaje novih mašina za potrebe šumarija u Bugojnu i Fojnici.

Kako je, tom prilikom, kazao direktor ŠPD „Srednjobosanske šume“ Vildan Hajić, cilj je da se stvore uslovi za efikasniji rad uposlenih, i postignu još bolji rezultatu u budućnosti.

-Nadam se da će novi traktori koristiti uposlenima u postizanju još boljih rezultata – kazao je direktor ŠPD „Srednjobosanske šume“ Vildan Hajić.

Po njegovim riječima, Sektoru za iskorištavanje šuma-uslužnim djelatnostima u Bugojnu dodijeljena je kombinirana radna mašina – skip bager.

– Modernizaciji mehanizacije planiramo posvetiti pažnju i u budućem radu Društva. Jer, dosadašnje aktivnosti na tom planu doprinijele su dobrim dijelom uspjehu, koji je postignut posljednjih godina – naglasio je Hajić.

Upravnik fojničke „Šumarije“ Almir Dugonja ukazao je, također, na značaj stavljanja u funkciju nove mehanizacije, koja je obezbjeđena za potrebe šumarija.

ŠPD „Srednjobosanske šume“ osnovano je Odlukom Vlade SBK-a 7. maja 2004. godine sa sjedištem u općini Donji Vakuf. Iz godine u godinu bilježi sve bolje poslovne rezultate čemu je, po mišljenju nadležnih, doprinijela upravo modernizacija mašina, koje uposleni u šumarijama koriste u svom radu.

Na tom planu su već postignuti impozantni rezultati, no bez obzira na tu činjenicu u ovom kolektivu će i u 2018. godini raditi na poboljšanju svih segmenata djelovanja.