Obilježen Svjetski dan voda

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan voda. Muftijstvo travničko, MIZ Bugojno i Općine Bugojno i Donji Vakuf povodom ovog datuma organizovali su niz zanimljivih sadržaja.

Danas je organizovana i posljednja aktivnost, podjela flaširane vode i propagandnog materijala o važnosti vode gradjanima Bugojna i Donjeg Vakufa.

– Zbog činjenice da voda postaje sve veći problem savremenog čovjeka, ove godine posebnu pažnju posvetili smo Svjetskom danu voda.Nizom aktivnosti željeli smo, izmedju ostalog, ukazati na potrebu očuvanja ljepota koje nam je Bog podario, a medju njima i Park prirode Ajvatovica. Naša poruka je da čuvamo vodu, a posebno od onih koji neodgovorno postupaju s vodom-rekao je Vehid ef.Arnaut, glavni imam MIZ Bugojno.

Flaširanu vodu i propagandni materijal danas su gradjanima dijelili polaznici kursa Islama u MIZ Bugojno, a Vehid ef Arnaut ovom prilikom zahvalio se svima koji su dali doprinos u aktivnostima koje su organizovane u povodu obilježavanja Svjetskog dana voda.

Podsjetimo, Generalna skupština UN-a je 1993.godine usvojila Rezoluciju kojom je odlučeno da se 22.mart obilježava kao Svjetski dan voda.