Obilježena godišnjica pogibije bugojanskih boraca na Dobranjskom brdu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Predstavnici porodica, boračkih udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godina i općine Bugojno u subotu su obilježili godišnjicu pogibije boraca-šehida 707. armijske brigade koji su živote izgubili na Dobranjskom brdu, na području općine Visoko.

Pored članova porodica, predstavnika boračkih udruženja, te predstavnika općine Bugojno obilježavanju godišnjice pogibije zlatnog ljiljana Admira Ljubuškića-Šutka i saboraca prisustvovali su i predstavnici općine Visoko, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija i JOB-a “Unija veterana” ove općine.

Prisutnima su se ovom prilikom ispred Organizacija porodica šehida -poginulih boraca općina Bugojno i Visoko obratili Džemka Đelilović i Nijaz Pinjić, dok je kraći čas historije održao ratni komandant 707. Slavne brdske brigade Armije RBiH Faruk Aganović Jupi.

U svom obraćanju načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić je rekao da sa ovog i ovakvih mjesta treba pričati generacijama koje dolaze, te istakao da se žrtve za Bosnu i Hercegovinu ne mogu i ne smiju zaboraviti!

Obilježavanje 21. godišnjice pogibije bugojanskih boraca na Dobranjskom brdu okončano je učenjem jasin- i-šerifa od strane Hašima ef Bušatlića i dove pred duše svih bosanskih šehida.