Obilježeno 20 godina emisije “Rebus” Radio Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na programu Radio Bugojna, svake srijede od 10:15 do 11:00 sati, realizuje se emisija “Rebus”. Ova kontakt emisija uz nagradnu igru i druženje sa slušaocima traje već 20 godina. Tim povodom, RTV Bugojno je upriličila  ugodno druženje s  najvjernijim slušaocima Rebusa.

 Na talasima Radio Bugojna, svake srijede emisija  “Rebus” donosi zanimljivo druženje sa slušaocima uz nagradnu igru u okviru koje se za one najsretnije obezbjede prigodne nagrade, i tako već unazad 20 godina. Emisija je vremenom stekla svoje vjerne slušaoce  koji, kako kažu, već godinama ne propuštaju nijednu emisiju i tako će nastaviti i ubuduće. Za one najvjernije i najredovnije slušaoce i učesnike Rebusa, RTV Bugojno je organizovala prigodno druženje, sinoć u restoranu “Alibey”, a danas u prostorijama RTV-a. 

Prijatno iznenađenje za ekipu emisije Rebus ali i sve Rebusovce, kako su vremenom dobili naziv svi njeni učesnici, vjerna slušateljka Amra Čehaja je uz vrijedne ruke Elme Tokmić, osmislila zanimljiv i originalan poklon, tortu u obliku starog radio aparata. Prigodan poklon, Radio-televiziji Bugojno uručila je ovom prilikom i naša slušateljka iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Ziba Edželović, a radi se o suveniru sa bosanskim motivima koje sama izrađuje. Druženje su uveličale  i vjerne slušateljke: Duda Keško, Nazila Bungur i Enisa Jašarević.

Ovom prilikom , zahvalnost je upućena i slušaocima koji nisu bili u prilici doći, poput Mustafe Beganovića iz Donjeg Vakufa, ali i mnogim  drugim slušaocima iz Bugojna i Gornjevrbaske regije,  koji su česti učesnici Rebusa ili ga redovno prate. Posebna zahvalnost iskazana je sponzorima emisije koji na svoj način već godinama daju podršku njenoj realizaciji, kao što su: “Azel France”, optika “Jerković”, “Vanilla”, “Bajrić”, “Kašmir” restoran “Di casa” i mnogi drugi.

Na kraju je  iskazana je zajednička želja da se ovakva druženja u još većem broju nastave i ubuduće. Upućen  je poziv i svim građanima, slušaocima, da ukoliko do sada nisu , budu uz  program Radio Bugojna i emisiju Rebus, svake srijede od 10 sati i 15 minuta. Emisiju uređuje i vodi Mersima Muminović uz tehničku i muzičku podršku Muharema Hamzakadića i Nedima Rustempašića.