Obilježeno jubilarnih 50 godina postojanja Radio Bugojna i Dan RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

13. oktobar obilježava se kao dan RTV Bugojno, a ove godine obilježava se jubilarnih 50 godina postojanja radio stanice. Povodom ovog značajnog jubilej ,uz prisustvo predstavnika vlasti i javnog zivota naše općine i susjednog Donjeg Vakufa, u prostorijama našeg kolektiva, upriličena je skromna svečanost.

Trinaestog oktobra 1969. prvi put se oglasio signal Radio Bugojna, tako da se taj dan obilježava kao Dan RTV Bugojno.Radio stanica Bugojno je jedna od najstarijih u BiH, a TV je počela s radom krajem 1992. godine.JP RTV Bugojno osnovano je 1995. godine i kao takvo, jedinstveno preduzeće egzistira i danas. U preduzeću je angažovano 19 uposlenih koji gledaocima i slušaocima obezbjedjuju različite sadržaje i usluge. Predstavnici i uposlenici kolektiva ove godine slave 50.tu godišnjicu , te je to bio povod da se okupe i obilježe zlatni jubilej Radio Bugojna.Svečanosti su prisustvovali načelnik općine Hasan Ajkunić, predsjedavajući OV-ća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg, Salih Gurbeta, te predstavnici klubova koji participaruju u OV-ću, a svečanost je uveličao i načelnik D.Vakufa Huso Sušić sa saradnicima.U uvodu svečanosti u ime kolektiva, obratio se direktor Abdulmalik Abdibegović, koji je podsjetio na historijat nastanka i rada ovog kolektiva te zahvalio svima koji su RTV Bugojno  davali punu podršku. Čestitku povodom 50-og rodjendana RTV Bugojno i ovom prilikom uputio je načelnik Hasan Ajkunić naglašavajući da će Općina Bugojno i ubuduće podržavati rad ovog kolektiva.

Kolektiv RTV Bugojno se zahvaljuje sponzorima koji su omogućili da se upriliči ova mala svečanost, a to su: Slastičarna Start, supermarket Oki Bugojno, pizzerija Litl big te Restoran Santos Donji Vakuf. Takodje, upućujemo zahvalnost svima ostalima s kojima već godinama saradjujemo, svima koji na svoj način podrzavaju rad ovog kolektiva uz nadu da ćemo narednu godišnjicu dočekati u znatno boljim uslovima.