Obilježeno šest parking prostora u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na šest lokacija u užem dijelu Bugojna izvršeno je obilježavanje parking prostora i posebnih mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, koja su u nadležnosti Udruženja RVI-da iz našeg grada.

 

– To su parkinzi u Šehitlucima, u ulici Zlatnih ljiljana, iza nekadašnje zgrade Centra za socijalni rad, preko puta trgovačkog centra “Konzum”, te u blizini Javne ustanove Dom zdravlja. Prvi put, obilježili smo jedno od najvećih parking mjesta, kod Kulturnog centra princeze Dževhere, kazao je predsjednik Udruženja RVI-da Bugojno Sabahudin Velić.

Prema njegovim riječima, sve aktivnosti finansiraju se sredstvima pomenutog udruženja, dok bi manji dio potrebnog novca trebala osigurati Općina Bugojno.

Na ovaj način, ističe, povećat će se sigurnost učesnika u saobraćaju, a vozačima će biti omogućeno da parkiraju na mjesta koja su označena na adekvatan način.

– Osim toga, riješit će se problemi koje smo imali tokom ljeta dolaskom ljudi iz inostranstva, i poboljšati finansijska situacija Udruženja, s obzirom na to da jedanaest naših članova vrši naplatu parkiranja – rekao  je.

Dodaje da je, s razlogom, posao na obilježavanju parking mjesta u Bugojnu povjeren Javnom preduzeću Parking servis iz Zenice.

– Na osnovu ponuda koje smo imali, odabrali smo zeničko preduzeće vođeni činjenicom da zapošljava 37 radnika, od kojih 32 dolaze iz boračke kategorije, a uglavnom su to demobilisani borci i ratni vojni invalidi, naglasio je Velić.