Objavljen Konkurs za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2016./17.godinu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Općina Bugojno je raspisala Konkurs za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2016./17.godini.

Bit će rasporedjeno 250 stipendija redovnim studentima s područja bugojanske Općine u iznosu od 1000 KM, odnosno u deset mjesečnih rata od po 100 KM.

-Aplicirati za općinsku stipendiju, u nekoj od šest kategorija, mogu redovni studenti koji studiraju na nekom od javnih fakulteta u BiH, a sve informacije mogu saznati iz Konkursa koji je objavljen na oglasnoj ploči u Centru za usluge gradjanima, web stranici Općine te lokalnim medijima-istakao je Sead Karahodžić, pomoćnik načelnika za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu.

Naglasio je da pravo na općinske stipendije nemaju studenti koji već imaju završen jedan fakulteta,vanredni i studenti apsolventi, studenti koji su u tekućoj godini upisali istu godinu studija, kao i oni koji imaju stipendiju od nekog drugog davaoca i studenti koji s danom objave Konkursa navršavaju 25 godina.

Konkurs za dodjelu stipendija studentima ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja i svi koji žele aplicirati svoje prijave trebaju dostaviti lično u Općini Bugojno ili putem pošte. Nakon isteka roka za prijave, Komisija za dodjelu stipendija bi trebala u maju završiti svoj dio posla.Potom bi trebao uslijediti rok za podnošenje prigovora, a konačna liste općinskih dobitnika stipendija bi, po Karahodžićevim riječima ,u junu trebala biti ponudjena Općinskom vijeću na usvajanje.