Odigrana predstava “Fatima, nevjesta od boli”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru Teatarskog međunarodnog festivala TIFBU, izvedena je predstava “Fatima, nevjesta od boli“ Mostarskog teatra mladih . Tekst za predstavu koja govori o Hasanaginici iz drugačijeg ugla, napisala je Ljubica Ostojić, a režiju potpisuje Sead Đulić.

 ”Predstava “Fatima, nevjesta od boli“ je priča o Hasanaginici koja ima svoje ime i prezime, i po prvi put sama govori o svom životu i smrti”. Radi se o tekstu koji obrađuje baladu “Hasanaginica” iz ženskog ugla, dajući tragičnoj junakinji identitet i pravo da ispriča priču onako kako je ona doživjela. U predstavi igraju:Ena Husić, Naila Šupić, Lamija Šupić, Taida Heljić, Amina Grcić, Anela Bašić, Dino Gluhović, Alem Neziri, Ali Kamer Aksoy i Muhamed Behram.

 Bugojanska publika će do kraja januara u sklopu TIFBU-a moći će pogledati još nekoliko predstava. Članovi Kazališta BESA Vis odigrat će u četvrtak 12.01.predstavu “Pendrekmen”.Radi se o urnebesnoj komedija o klaunu policajcu koji poznaje zakon bolje od svih. Pendrekmen je vlast i mali čovjek u jednom tijelu. Pendrekmen je treća autorska predstava Kazališta BESA ,jedinog otočnog profesionalnog kazališta u Hrvatskoj.

1011121314151689