Odigrana predstava “Malo blago”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U sklopu ovogodišnjeg Teatarskog internacionalnog festivala TIFBU, u našem gradu odigrana je predstava “Malo blago” u izvođenju Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Predstava je rađena po tekstu Elen Marfi, a režiju za ovaj pozorišni komad potpisuje Slađana Kilibarda. “Malo blago” je duhovita ljudska priča koja na vrlo istinit, duhotiv i potresan način, govori o tri generacije žena od kojih samo najstarija ima partnera kojeg zaslužuje, dok su druge dvije suočene sa borbom za normalno funkcionisanje porodice bez “muške polovine.”

Odlično vladanje glumačkim sredstvima, variranje između tragičnog i komičnog na način da gledalac osjeća kao da ispred njega stoji istinski živa osoba koja iskreno govori o svom životu i najintimnijim osjećanjima pokazale su banjalučke glumice Slađana Zrnić, Nataša Ivančević i Belinda Božičković na daskama koje život znače.

Gromoglasnim, dugim aplauzom i oduševljenjem publike ispraćeno je gostovanje predstave “Malo blago” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.