Odigrana predstava “Žaba” režisera Dinka Periše

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru 45. Teatarskog festivala Fedra Bugojno, sinoć je u Pozorišnoj dvorani KSC-a odigrana predstava “Žaba” u izvedbi HKUD “Dinara” iz Livna, a čiju režiju potpisuje Dinko Periša. Glumci Kazališne scene “Cleuna” publici su ponudili vrhunsku predstavu koja je izazvala oduševljenje i pozitivne reakcije na ovogodišnjem festivalu Fedra.

Petog dana Teatarskog festivala Fedra Bugojno, publici se predstavilo HKUD “Dinara” iz Livna sa predstavom “Žaba”. Predstava je rađena prema tekstu hrvatskog dramskog pisca Dubravka Mihanovića, a govori o ljudima koji se nalaze na margini društva i njihovu neprilagođenost vremenu tranzicije.

Predstava govori o traženju smisla u beskrajnoj količini površnosti, otuđenosti, mračnim tajnama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim te se mnogi od nas mogu pronaći u likovima koje tumače livanjski glumci.

Predstava “Žaba” izazvala je oduševljenje i pozitivne reakcije na publiku što se moglo primjetiti dugotrajnim aplauzom i ovacijama na kraju predstave, a što za glumce predstavlja satisfakciju za cjelokupan rad uložen u predstavu.

Večeras će u Pozorišnoj dvorani KSC-a biti izvedena predstava “Pisac porodične istorije” u izvedbi Gradskog pozorišta iz Trebinja, a čiju režiju potpisuje Slobodan Marunović.