Odigrani malonogometni susreti osnovaca i srednjoškolaca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru Međuškolskih takmičenja osnovnih i srednjih škola našeg grada, upriličenih u okviru obilježavanja 20.maja – Dana Općine, odigrani su susreti u malom nogometu.

U konkurenciji osnovaca nastupilo je 5 osnovnih škola. U prvom susretu Osnovna škola Bristovi sa 2 : 1 savladala je Prvu osnovnu školu. Treća osnovna škola bila je bolja od Osnovne škole Drvetine i ubilježila je pobjedu od 6 : 0. U trećem susretu Druga osnovna škola sa 3 : 2 je savladala ekipu Treće osnovne škole. U susretu za treće mjesto Prva osnovna škola sa 3 : 2 bile je bolja je od Treće osnovne škole.

U finalnom susretu, koji je na programu u četvrtak, 19. maja u 18 sati, na stadionu Mladost u konkurenciji osnovaca sastat će Osnovna škola Bristovi i Druga osnovna škola.

U konkurenciji srednjoškolaca Srednja tehnička škola sa visokih 6 : 1 savladala je Srednju stručnu školu. Gimnnazija je sa 4 : 2 bila bolja od Srednje tehničke škole, a u trećem duelu ekipa Gimnazije sa 4 : 0 bila je bolja i od Srednje stručne škole.

U finalnom suasretu kod srednjoškolaca, a koji je na programu nakon finalnog duela za osnovne škole, u četvrtak 19 maja na stadionu Mladost ponovo će snage odmjeriti Gimnazija i Srednja tehnička škola.