Održan 6. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “ZLATNA JESEN BUGOJNO 2017.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Bugojnu je danas održan 6. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “ZLATNA JESEN BUGOJNO 2017.” Organizatori manifestacije su Općina Bugojno i Asocijacija organskih proizvođača SBK-a. Cilj sajma je promovisanje organske proizvodnje te ukazivanje na važnost konzumiranja organske hrane.

6. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “ZLATNA JESEN BUGOJNO 2017.” održan je danas u ulici Zlatnih ljiljana. Na samom početku prisutnima se obratio Sejad Herceg, predsjednik Saveza “Organsko FBiH” koji je ukazao na važnost održavanja sada već tradicionalnog sajma poljoprivrede i eko turizma na području općine Bugojno. Prisutnima su se obratili načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i predsjedavajući OV Igor Vrljić koji su pružili punu podršku u organizovanju sada već tradicionalnog sajma na području naše općine.

Cilj sajma je promovisanje organske proizvodnje kao i podizanje svijesti javnosti o važnosti konzumiranja organske hrane za očuvanje zdravlja. Izlagači su na štandovima ponudili voće, povrće, mliječne proizvode, ljekobilje kao i mnoge druge proizvode.

Na ovogodišnjem sajmu, pojedinim proizvođačima uručena su i priznanja. Priznanje za najposjećeniji štand dobio je Mirsad Mehdić. Najbolju prezentaciju na sajmu imala je firma Sfere d.o.o. Nihadu Gurbeti pripalo je priznanje za najljepši štand. Prvi put na ovogodišnjem sajmu uručeno je priznanje Općini Bugojno i Općinskoj poljoprivrednoj službi za podršku u promovisanju organskog pokreta. Zlatna korpa uručena je načelniku općine Bugojo Hasanu Ajkuniću i  predsjedavajućem OV Igoru Vrljiću.

Ovogodišnji sajam svojim nastupom uveličali su članovi Gradskog folklornog ansambla Bugojno.

11011121314151623456789