održan “Balkakult” u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Neformalna grupa mladih iz Bugojna u saradnji sa njemačkom SHL fondacijom organizovala je zanimljiv kulturno-umjetnički događaj pod nazivom “Balkakult”. Radi se o prvom događaju ove vrste u našem gradu s ciljem promovisanja mladih ljudi koji se bave nekom vrstom umjetnosti, a nemaju često priliku da to pokažu.Centralni dio ovog festivala  kao i zvanično otvaranje upriličeno je sinoć na platou KSC-a.

Sinoć u 20h na platou ispred KSC-a neformalna grupa mladih podržana od strane SHL fondacije oraganizovala je zanimljiv događaj, na kojem su se predstavili mladi iz našeg grada kojima je još uvijek stalo do kulture i umjetnosti. Kako ističe jedna od koordinatorica ovog projekta Una Karabeg cilj “Balkakult-a” je promovisanje mladih talenata ali i razbijanje predrasuda o umjetnosti i predstavljanje brojnih mladih kojima je još uvijek stalo do kulture.

Prilikom otvaranja, zahvalila se svima koji su pomogli u realiziciji ovog projekta. Podršku u realizaciji ovog dogadjaja pružila je i općina Bugojno te se ovom prilikom kratko obratio i načelnik Hasan Ajkunić.

“Balkakult” traje dva dana ,a sastoji se od sljedećih aktivnosti: sinoć je održana Radionica “Odlijepimo etikete”, Revija tradicionalnih nošnji, Revija kostima i Zabava na otvorenom dok je danas u Likovnoj galeriji KSC-a u 11 sati otvorena Izložba radova lokalnih autora na kojoj su predstvaljeni likovni radovi i crteži mladih bugojanskih stvaralaca ali i fotografije nastale sinoć na otvaranju Balkakulta za koje je organizovano i takmičenje za najbolju fotografiju festivala.