Održan centralni predizborni skup Koalicije hrvatskih stranaka

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koalicija hrvatskih stranaka (HDZ BiH i HDZ 1990) sinoć je u Hrvatskom domu u Bugojnu održala centralni predizborni skup.

Predstavljeni su kandidat za načelnika općine Bugojno u ime hrvatskog naroda i kandidati za općinsko vijeće za lokalne izbore 2016. Gost je bio dr. Dragan Čović,predsjednik HDZ-a BIH i član Predsjedništva BiH.

Na početku skupa prisutne je pozdravio Igor Vrljić,nosilac liste Koalicije hrvatskih stranaka.

-Koliko god da nas Hrvata bude u Bugojnu, moramo sami sebi osigurati najbolje moguće uslove,a uvjeren sam da to ljudi koji su na ovoj listi mogu-kazao je gos.Vrljić predstavljajući kandidate HDZ BIH i HDZ 1990,za Općinsko vijeće Bugojno.

-Kandidatura za načelnika Bugojna ispred HDZ-a BiH se ne odbija,a podrazumijeva odgovornost i obavezu, svijest prema svom narodu i svom gradu, našoj prošlosti i našoj budućnosti. Mi smo tu da Bugojno okrenemo budućnosti. Naš cilj je efikasna i učinkovita administracija –rekao je Zdenko Antunović,kandidat za načelnika.

 Dragan Čović,predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH u Bugojnu je pozvao sve Hrvate na zajedništvo,da izađu na biračka mesta 2.oktobra i da glasaju.

-Duboko sam uvjeren,ako bude mudrosti unutar svih nas koji vodimo politiku u ime Hrvatskog naroda u BiH, da će jedno posebno mjesto u toj politici imati ona koju vodimo oko Hrvatskog narodnog sabora. To je put kojim ćemo ostvariti apsolutnu jednakopravnost s druga dva naroda. Moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić – Finci,što znači i reorganizaciju Bosne i Hercegovine i po mjeri Hrvatskog naroda.  Zajedno gradimo svoje mjesto u BIH i izađimo na izbore -istakao je Čović.

U Kulturno zabavnom programu su nastupili članovi HKD”Napredak” i “Kandija” i Žarko Luketina.