Održan koncert Osnovne muzičke škole Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Pozorišnoj sali KSC-a održan je tradicionalni koncert Osnovne muzičke škole u povodu završetka školske godine.

Bila je to prilika da se prezentiraju i uspjesi ostvareni tokom protekle školske godine. Dvadeset i četvrti po redu završni koncert Osnovne muzičke škole Bugojno i ovaj put pobudio je pažnju roditelja, prijatelja i ljubitelja klasične muzike.

Na početku prisutne je pozdravila direktorica Osnovne muzičke škole Ifeta Šečić koja je školsku 2016/2017. godinu ocijenila kao uspješnu, posebno kada su u pitanju nastupi učenika na brojnim takmičenjima u našoj zemlji.

Koncert je otvoren nastupom hora najmlađih učenika pripremnog, prvog i drugog razreda.Nakon toga svoja stečena znanja na instrumentima: klavir,harmonika, violina, gitara su pokazali su učenici viših razreda, a izvođena su djela Šuberta, Mocarta, Betovena, Šopena,Rahmanjinova, Žilinskog, Hačaturijana i drugih velikih kompozitora.Tokom koncerta nastupili su hor i orkerstar OMŠ Bugojno, kao i hor područnih odjeljenja iz Gornjeg i Donjeg Vakuf.

Ovom prilikom dr. Subha Agić Habib, članica Upravnog odbora Osnovne muzičke škole Bugojno, uručila je diplome učenicima i nastavnicima koji su tokom školske godine ostvarili uspjehe na takmičenjima. Učenicama Tari Šiljak i Erni Sultanović uručene su diplome za osvojeno 1. mjesta na Federalnom takmičenju u Livnu i 1. mjesto na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Banjoj Luci.Lejla Puljarga također je dobila diplomu za osvojeno 2. mjesto na Federalnom takmičenju, a Aid Ajkunić za dva osvojena 3. Mjesta na Federalnom takmičenju u Livnu i Internacionalnom pijanističkom takmičenju koje je održano u Banjoj Luci.Diplome su uručene i profesorima za osvojene nagrade i to: Edinu Beganoviću, Majdi Šečić i Ifeti Šečić.