Održan prošireni sastanak Savjeta branitelja F BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Organizaciji Udruženja demobiliziranih branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Centralna Bosna,Općina Bugojno danas je u našem gradu održan prošireni sastanak Savjeta branitelja F BiH.

Proširenom sastanku prethodila je posjeta načelniku Općine Bugojno Hasanu Ajkuniću tokom koje je delegacija Savjeta uručila i prigodan poklon, kao znak poštovanja i zahvalnosti. U kraćem razgovoru delegacija je načelnika Ajkunića upoznala s problemima boračka populacija, te aktivnostima koje poduzimaju s ciljem ostvarivanja svojih prava.

Nakon toga, održan je prošireni sastanak Savjeta branitelja F BiH. Na sastanku su iznijete smjernice uoči sastanka Interresorne radne grupe za provedbu Rezolucije branitelja u F BIH , a koji će biti održan 9.februara. Ovu grupu uz tri člana Doma naroda, tri ispred Zastupničkog doma i četiri delegiranih ispred resornih ministarstva čine i tri člana Savjeta branitelja F BiH, istakao je Vlado Marušić, član Vijeća Svajeta branitelja F BiH i član Interresorne radne grupe. Naglasio je da se prošireni sastanci Savjeta branitelja F BiH redovno održavaju, a s ciljem informisanja Vijeća i branitelja.

– Primakli smo se cilju, izradi jedinstvenog Registra pripadnika oružanih snaga, odvajanje borbenog od neborbenog sektora i objave Registra korisnika braniteljskih prava-rekao je Marušić. Od objave Registra mnogo očekuju, a prije svega da napokon ova kategorija boraca ostvari prava koja im pripadaju.