Održan sastanak Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi CK Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sinoć je u Kristalnoj sali Općine održan sastanak članova Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi koja od početka godine djeluje pri Crvenom križu Bugojna.

Sastanku se odazvalo oko 30-tak dobrovoljnih davalaca krvi s područja naše općine. Po riječima predsjednika Sekcije Nijaza Jusufspahića osnovni cilj sastanka i jeste bilo međusobno upoznavanje i druženje, a na osnovu čega će biti uspostavljena precizna evidencija dobrovoljnih davalaca krvi na području općine Bugojno.

Kako je na sastanku naglasio Jusufspahić prema evidenciji transfuziološke službe Doma zdravlja Bugojno, a koja je uspostavljena od 2011.godine, na području naše općine preko 180 građana je jednom ili više puta dalo krv.

Ovom prilikom upućen je poziv svim dobrovoljnim davaocima krvi da se jave u prostorije Crevenog križa kako bi bili evidentirani i uvezani u rad Sekcije dobrovoljnih davalaca. Na osnovu evidencije, a u koju će biti upisano ime i prezime, adresa, krvna grupa i kontakt telefon, svim članovima Sekcije biće izdate knjižice dobrovoljnih davalaca krvi.

Sastanak je okončan porukom da su članovi Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi u bilo koje vrijeme u mogućnosti odazvati se hitnim pozivima za darivanje krvi a dovoljno je kontaktirati Crveni križ općine Bugojno.

8_mart_18_mart_28_mart_38_mart_48_mart_58_mart_6