Održan sastanak u ŠPD Srednjobosanske šume d.d. Donji Vakuf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U ponedjeljak je u sjedištu Srednjobosanskih šuma u Donjem Vakufu održan sastanak kojem su uz direktora preduzeća Vildana Hajića, načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića i potpredsjednika  SDA Amira Šečibovića, prisustvovali i mještani bugojanskih mjesnih zajednica Gračanica i Kordići.

Sastanak je nastavak saradnje ovog šumsko-privrednog preduzeća sa lokalnom zajednicom s ciljem unapredjenja kvalitete života kroz realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata. Putna komunikacija koja povezuje dvije bugojanske mjesne zajendice Gračanicu i Kordiće jedan je od projekata čija je skorašnja realizacija u planu, istakao je načelnik Hasan Ajkunić.

-Želimo što prije završiti ovu putnu komunikaciju i sastanak je, izmedju ostalog, upriličen kako bi iznašli mogućnost za finasiranje ovog infrastrukturnog projekta. Ujedno, ovo je prilika da se direktoru preduzeća Srednjobosanske šume d.d. Vildanu Hajiću zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i doprinosu koji je dao za našu lokalnu zajednicu.Takodje, današnji sastanak je  nastavak još bolje saradnje općine Bugojno sa ŠPD Srednjobosanske šume- rekao je načelnik Ajkunić.

Potpredsjednik SDA Bugojno Amir Šečibović istakao je kako je ovaj sastanak jedan u nizu planiranih aktivnosti s ciljem realizacije značajnih projekta za našu lokalnu zajednicu.

-Naš cilj je jasan, želimo završiti sve započete projekte i raditi na onome što boli našu lokalnu zajednicu. Na tome ćemo istrajati i dat ćemo sve od sebe da napravimo dobre budžete za javna preduzeća i ustanove. Imamo podršku od potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, načelnika Hasana Ajkunića, kao i naših zastupnika u Skupštini. Nadamo se, uz naš predan rad i zalaganje, svijetlijoj budućnosti – rekao je potpredsjednik SDA Bugojno Amir Šečibović.

Domaćin sastanak Vildan Hajić direktor Srednjobosanskih šuma d.d. Donji Vakuf zahvalio se delegaciji iz Bugojna na posjeti. 

– ŠPD Srednjobosanske šume gospodari na području 12 općina, a jedna od njih je i općina Bugojno. Kroz infrastrukturne projekte, a posebno ako se radi o šumskim putevima, možemo subvencionirati njihovu realizaciju- rekao je Hajić.

123456789