Održan seminar lidera i trenera “Internacionalne zabavne škole nogometa za djevojčice”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru realizacije projekta ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice “, Sportski savez SBK/KSB i OFFS Republike Hrvatske, organizovali su seminar za lidere i trenere na Vlašiću.

Projekat ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice ” okupio je lidere i trenere sa dugogodišnjim iskustvom u radu škola, koji već jedanaest godina svojim radom doprinose razvoju projekta, kao i promociji tjelesne aktivnosti i sporta u SBK/KSB i BiH.

Osim teorije, lideri i treneri imali su i rad na terenu u prelijepom ambijentu planine Vlašić gdje su uslovi za rad koje je obezbjedio Pansion ” Vlašić ski ” bili na visokom nivou. Prisutne lidere i trenere u ime Sportskog saveza SBK/KSB pozdravio je predsjednik Mirsad Ibrišimbegović koji je zaželio uspješan rad, te iskazao želju da se nakon završetka “Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice” 2016. godine organizuje sastanak svih sudionika projekta kako bi se izvršila analiza.

Amela Lolić i Velimir Suban prisutne su upoznali sa projektom i prezentirali osnovne principe rada škole kao i o budućnosti ovoga projekta koji doprinosi razvoju ženskog nogometa na SBK/KSB kao i povećanju uključenosti djevojčica u sportske klubove i interesovanju za povećanom tjelesnom aktivnošću i zdravom ishranom.