Održana 31.sjednica Općinskoj vijeća Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Jučer je održana 31.redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno.Na dnevnom redu sjednice bile su samo tri tačke: Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno za period januar – mart 2016.godine, Prijedlog odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje Općinske izborne komisije i Prijedlog dva člana Komisije za javno-privatno partnerstvo.

Svih dvadeset vijećnika, koliko je bilo prisutno na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, glasali su za Prijedlog odluke o privremenom finasiranju za prva tri mjeseca naredne godine u iznosu od 1.500.000 KM. Vijećnici su izglasali Odluku s preporukom da se Prijedlog budžeta Općine Bugojno za 2016.godinu nadje na dnevnom redu naredne sjednice, u januaru. Većinom glasova usvojen je i Prijedlog odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje Općinske izborne komisije, te dva člana Komisije za javno -privatno partnerstvo, dipl.ing.mašinstva Nefija Malkić i dipl. ing.elektrotehnike Ismet Mandara.

Vijećnik Samir Šećić pokrenuo je inicijativu da se u dnevni red naredne sjednice Općinskog vijeća uvrsti , kako je rekao veoma važno pitanje, nadzor nad priredjivačima igara na sreću.

31.sjednica Općinskog vijeća Bugojno, posljednja u 2015.godini završena je za sat vremena, bez većih diskusija i uz tek jednu pauzu.

12345678