Održana 31.sjednica Općinskoj vijeća Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jučer je održana 31.redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno.Na dnevnom redu sjednice bile su samo tri tačke: Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno za period januar – mart 2016.godine, Prijedlog odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje Općinske izborne komisije i Prijedlog dva člana Komisije za javno-privatno partnerstvo.

Svih dvadeset vijećnika, koliko je bilo prisutno na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, glasali su za Prijedlog odluke o privremenom finasiranju za prva tri mjeseca naredne godine u iznosu od 1.500.000 KM. Vijećnici su izglasali Odluku s preporukom da se Prijedlog budžeta Općine Bugojno za 2016.godinu nadje na dnevnom redu naredne sjednice, u januaru. Većinom glasova usvojen je i Prijedlog odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje Općinske izborne komisije, te dva člana Komisije za javno -privatno partnerstvo, dipl.ing.mašinstva Nefija Malkić i dipl. ing.elektrotehnike Ismet Mandara.

Vijećnik Samir Šećić pokrenuo je inicijativu da se u dnevni red naredne sjednice Općinskog vijeća uvrsti , kako je rekao veoma važno pitanje, nadzor nad priredjivačima igara na sreću.

31.sjednica Općinskog vijeća Bugojno, posljednja u 2015.godini završena je za sat vremena, bez većih diskusija i uz tek jednu pauzu.