Održana atletska takmičenja srednjih škola

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jučer su na stadionu „Jaklić“ održana atletska takmičenja srednjih škola u okviru programa obilježavanja Dana općine Bugojno.

U muškoj konkurenciji upriličene su utrke na 100 i 800 metara, dok su u žesnoj konkurenciji organizovane utrke na 100 i 400 metara. U svakoj od utrka učestvovalo je po 6 takmičara, odnosno svaku od srednjih škola našeg grada predstavljala su po dva takmičara.

U konkurenciji učenica, u utrci na 100 metara, prvo i drugo mjesto osvojile su Amna Zekan i Maida Ćehaja iz Gimnazije, dok je trećeplasirana bila Majda Šić iz Srednje stručne škole. I u urtrci na 400 matara prva dva mjesta pripala su učenicama Gimnazije. Prva je bila Alma Haračić, a druga Mersima Mešić. Treće mjesto osvojila je Elmedina Pračić iz Srednje tehničke škole.

U konkurenciji učenika prvoplasirani na 100 metara bio je Elvir Duraković iz Srednje stručne škole. Drugo mjesto osvojio je Tarik Bašić iz Gimnazije, dok je treći bio Bedrudin Šić iz Srednje tehničke škole. U utrci na 800 metara prvi kroz cilj je protrčao Emir Halilović iz Srednje tehničke škole. Drugo mjesto pripalo je Amaru Rušpiću iz Srednje stručne škole, dok je trećeplasirani bio Emrah Bostandžija iz Gimnazije.