Održana Izborna skupština NK Iskra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je u Kristalnoj sali općine Bugojno , uz prisustvo 21-nog delegata, održana Izborna skupština Nogometnog kluba Iskra.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio načelnik Općine Hasan Ajkunić te istakao kako je posljednja skupština NK Iskra održana prije 7 godina. Također je naglasio da je zahvaljujući aktivnostima i zaključku sa jučerašnjeg trećeg sastanka Inicijativnog odbora za ozdravljenje nogometa i NK Iskra obrazložen i prihvaćen glavni sponzor, kao i broj delegata skupštine i izbor upravnih tijela .

Uz kraće diskusije Alena Kmetaša, bivšeg igrača i veterana Iskre, te Dževada Ždralovića, predstavnika NK Globus, a koji su istakli potrebu da se kroz buduće aktivnosti Skupštine i Upravnog odbora ne dozvoli slična situacija da opstanak Kluba i takmičenje budu dovedeni u pitanje u nastavku se pristupilo izboru i potvrdi delegata.

Davor Ivoš je predložio 13 a u ime NK Iskra Nusret Peco 8 delegata koji su potpisom i aklamaciom prihvatili tu dužnost. Delegati skupštine su potom , na prijedlog Ivoša, jednoglasno za predsjednicu Skupštine izabrali Dženitu Jašarević. Također jednoglasno za potpredsjednika Skupštine je izabran Edin Kukić, a za ovjerivače zapisnika Faris Musić i Asmer Mašić.

Uslijedila je kraća pauza i usaglašavanje prijedloga za članove Upravnog odbora ispred glavnog sponzora Ivoša i predstavnika NK Iskre Pece. Po okončanju pauze saopšteno je da su za Upravni odbor predloženi Džejna Palačkić, Haris Musić, Edin Bećirović, Admir Šupić i Davor Ivoš. Za svakog od kandidata delegati skupštine su glasali pojedinačno i na kraju jednoglasno ih potvrdili za članove Upravnog odbora.

Skupština je okončana pozivom navijačima i poklonicima sporta da svojom posjetom sutra na Gradskom stadionu Jaklić podrže igrače u zaostalom susretu koji će sa početkom u 16 sati i 30 minuta odigrati sa FK Vitez.

123456