Održana Izborna skupština Sportskog saveza općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u Kristalnoj sali Općine, uz prisutvo delegata i gostiju iz brojnih sportskih kolektiva našeg grada, održana izborna skupština Sportskog saveza Bugojno na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Na samom početku izvršena je prozivka 28 verifikovanih delegata te je utvrđeno da skupštini prisustvuju 22 delegata. Potom je uslijedilo imenovanje Izborne komisije u koju su delegati izabrali za predsjednika Robert Alibegović, te članove Harisa Seferovića i Amela Novalića.

Potom je uslijedio izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine sportskog saveza. Nakon provedene procedure za predsjednika je izabran Robert Alibegović, a za potpredsjednika Amel Novalić.

Tročlani Nadzorni odbor , u sastavu Nurudin Jusić, Nihad Ohran i Husref Duraković, potvrđen je većinom glasova prisutnih delegata.

Na kraju se pristupilo glasanju za novi šestočlani Upravni odbor a koji je, shodno Statutu Sportskog saveza, biran iz tri grupe klubova članica Saveza. Glasanje je obavljeno putem tri zasebna listića, a po obavljenoj proceduri konstatovano je da su u novi Upravni odbor izabrani: Almir Bašić, Dženan Mahmutbegović, Aldin Pandžo, Amer Gasal, Hamza Malbašić i Muris Ćurić.

U narednih par dana na prvom sastanku Upravnog odbora biće izabran novi predsjednik Sportskog saveza Bugojna.