Održana izložba oldtimer vozila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru 7. Internacionalnog oldtimer rellyja “Travnik-Donji Vakuf-Bugojno 2018”, na platou KSC-a upriličena je izložba oldimer vozila. Organizator, ove sada već tradicionalne manifestacije je Oldtimer klub “Classic” iz Travnika.

Radi se o vozilima koja su u većini slučajeva, već dugi niz godina u vlasništvu ljubitelja starih vozila iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Prosječna starost vozila je od 40 do 50 godina. Posjetioci su imali priliku da na jednom mjestu pogledaju modele vozila, koje ne mogu često vidjeti u svakodnevnom životu. 

Naš klub obilježava deset godina uspješnog rada, a manifestaciju organiziramo već sedmi put, istakao je član travničkog Oldtimer kluba Ibrišim Subašić.

Osim ljubavi prema starim automobilima, potrebno je i dosta ulaganja, vremena i novca ističu i sami učesnici.

Prava atrakcija za posjetioce bilo je vozilo doč roadster, čiji su vlasnici već šesnaest godina supružnici Drago i Renata Kuković iz Nove Gorice (Slovenija).

Branko Kapetanović iz hrvatskih Našica je prvi put sudjelovao u manifestaciji koju organizira travnički oldtimer klub, a vlasnik je vozila ostin 10 koji je, također, mamio poglede znatilježnih poklonika starih vozila.

Ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji, prisustvovao je i načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić.

Događaj je privukao mnogobrojne posjetioce, ljubitelje starih automobila i motora koji su uživali u ovoj interesantnoj izložbi. Izložba starih vozila organizirana je i na trgu “Leipzig” u Travniku kao i u Donjem Vakufu.