Održana Izvještaja skupština Udruženja RVI Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine sa početkom u 10,00 sati u subotu je održana 25. redovna godišnja Skupština Udruženja RVI Bugojno.

Na samom početku Skupštine izabrana su radna tijela: dvočlana Verifikaciona komisija, četveročlano Radno predsjedništvo, zapisničar i dva ovjerivača zapisnika.

Potom su od strane predsjednika Udruženja Sabahudina Velića prezentirani Izještaj o radu Predsjedništva Udruženja za proteklu godinu kao i Izvještaj Nadzornog odbora o materijlno-finansijskom poslovanju u protekloj godini. Ovom prilikom predstavljeni su i planovi i aktivnosti Udruženja za 2019. godinu, što je, kao i izvještaji za proteklu godinu, jednoglasno podržano od strane delegate.

Načelniku Općine Hasanu Ajkuniću uručena je Plaketa u znak zahvalnosti za pruženu podršku u proteklom periodu.

Prisutnima se kratko obratio i predsjednik Saveza RVI Srednjobosanskog kantona Ekrem Julardžija istakavši postignute rezultate Saveza u proteklom te prioritete koji se nalaze pred ovom populacijom u narednom periodu.

Skupština je okončala rad donošenjem odluka i zaključaka vezanih prvenstveno za prezentirani Program rada i finansijski plan za ovu godinu.