Održana Izvještajno – izborna Skupština SRD Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je redovna Izvještajno-izborna Skupština SRD Bugojno.

   Skupštini je prisustvovalo više od 30 aktivnih članova, a u uvodnom dijelu podneseni su izvještaji o radu svih radnih tijela Društva u protekloj godini. Izvještaj o radu Izvršnog odbora prezentirao je predsjednik Nihad Hodžić, a finansijski i izvještaj Nadzornog odbora Muris Ćurić, sekretar Društva.

U nastavku su prezentirane aktivnosti koje su poduzete nakon incidenta i pomora ribe u rijeci Vrbas od 06. oktobra 2015. Predsjednik Skupštine SRD Bugojno Irhad Ćatić je naglasio kako je Društvo prezentiralo dopis o ovom incidentu Općinskom vijeću od kojeg je uslijedila jednioglasna podrška za pronalaženje krivaca i n jihovo adekvatno sankcionisanje. Kako je istakao Ćatić u saradnji sa načelnikom Općine Hasanom Ajkunićem delegacija Društva je uspjela organizovati sastanak sa kantonalnim premijerom Tahirom Lendom i predstavnicima resornih kantonalnih ministarstava, te dobila čvrsta obećanja da će okolišne i druge dozvole za sva preduzeća koja se naslanjaju na rijeku Vrbasbiti dodatno provjerene.

Skupštini se obratio i načelnik Općine Hasan Ajkunić naglasivši značaj i potrebu daljnje saradnje, te potrebu organizacije takmičenja na području naše općine, bilo da se radi o kantonalnom, federalnom ili državnom nivou. Potom se prešlo na izborni dio. Za predsjednika Skupštine SRD Bugojno ponovo je izabran Irhad Ćatić, a za njegovog zamjenika Esad Šćukulj. Od 11 predloženih kandidata izabran je sedmočlani Izvršni odbor, a činit će ga: Salih Kalajdžisalihović, Kemal Abdalajbegović, Armen Slipac, Elvedin Ćusto, Sead Bušatlija, Demir Talagrić i Majo Mešić.

Za predsjednika Izvršnog odbora, odnosno Društva, izabran je Sead Bušatlija. Nakon toga su izabrana ostala radna tijela, i to: Nadzorni odbor, disciplinska, takmičarska i ekološka komisija Društva. Skupština je okončana izborom komisija vezanih za koncesiju u 2016.godini i pokretanje ribogojilišta pri SRD Bugojno.