Održana manifestacija “Dani polja hibrida kukuruza 2018.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na oglednom polju na lokalitetu Vučipolje-Kandija i ove godine organizovana je manifestacija”Dani polja hibrida kukuruza”. Manifestacija je okupila okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača za koje je organizovana i prezentacija hibrida kukuruza.

Organizator manifestacije bila je Općina Bugojno, u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu iz Sarajeva, Institutom za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada, BC-institutom za oplemenjivanje bilja Zagreb, KWS i Pioneer sjemenom iz Zagreba i sjemenskom kućom Syngenta.

U ime organizatora manifestacije, dobrodošlicu prisutnima poželjela je stručna saradnica u Općinskoj službi za poljoprivredu Bahira Abdibegović, koja se zahvalila svima koji podržavaju manifestaciju “Dani polja hibrida kukuruza”, naglasivši kako je ona od velikog značaja za poljoprivrednike i stočare.

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno, te se ovom prilikom obratio i sam načelnik Hasan Ajkunić. Istakao je kako treba svi da se okrenemo poljoprivredi i da njegujemo manifestacije ovog tipa jer su one itekako korisne za poljoprivredne proizvođače.

Prisutnima se obratio i agronom Šefik Abazović, koji je ukazao na značaj održavanja ovakvih manifestacija i formiranja oglednih polja hibrida kukuruza.

Nakon obraćanja, uslijedila je prezentacija hibrida kukuruza od strane predstavnika sjemenskih kuća. Na kraju manifestacije, uručene su nagrade jednom broju poljoprivrednih proizvođača koje su za ovu priliku obezbijedili predstavnici pojedinih sjemenskih kuća te drugi sponzori.

Dodjelom nagrada, zaokružena je ovogodišnja manifestacija “Dani polja hibrida kukuruza Bugojno 2018.”