Održana press konferencija OO SDA Bugojno u sklopu predizborne kampanje za Opće izbore 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SDA u proteklom mandatnom periodu je uspjela napraviti značajne pomake kada su u pitanju privreda, zapošljavanje i infrastruktura,kazano je na početku, druge po redu press konferencije OO SDA Bugojno, u sklopu predizborne kampanje za Opće izbore 2018.

U nastavku prisutnim se obratio Jasmin Pandžo, kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH .

-U svojoj programskoj platformi za Opće izbore 2018. godine,SDA BiH je poseban akcenat stavila na razvoj privrede i zapošljavanje. U posljednje 4 godine evidentan je rast broja zaposlenih u BiH, rast industrijske proizvodnje, BDP-a,smanjenje duga BiH za 750 miliona, porast ubranih direktnih poreza FBiH itd. Nastavit će se ovaj pozitivan trend i u budućnosti. Posebno je napravljen značajan iskorak u namjenskoj industriji. Primjer je svakako i bugojanski „Binas“.Znamo koliko problema je bilo u ovom preduzeću i da smo bili korak do prestanka rada Binasa. SDA je tokom 2014. godine poduzela brojne aktivnosti s ciljem da se stanje u ovom preduzeću stabilizira i da pokrene prema pozitivnom bilansu. Moram naglasiti pomoć koju nam je bezrezervno pružila potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović, tako da se uz veliko zalaganje i napore u „Binasu“ otvara jedno novo poglavlje. Hvala našoj predsjednici OO SDA Bugojno dr. Meliki Mahmutbegović, koja je prepoznala nas mlade kao nosioce društva i društvenih aktivnosti i koja nam daje podršku u našem radu – rekao je Jasmin Pandžo.

Adis Mašić,kandidat SDA Bugojno za Skupštinu SBK je govorio o infrastrukturnim projektima.

-U Bugojnu su u zadnje tri godine urađene na desetine značajnih infrastrukturnih projekata. Mnogi lokalni putevi u našim mjesnim zajednicama su  asfaltirani,a u fazama se konstantno radi i na uređenju centra grada. Trenutno su aktuelni projekti, uređenje platoa KSC, pripreme i asfaltiranje lokalnog puta Gračanica – Kordići,koji će biti u cijeloj dužini asfaltiran, nakon toga asfaltiranje puta u MZ Glavice – naselje Spahići i lokalnog puta u MZ Vesela – naselje Garačići, potom lokalni put u MZ Kula u naselju Donja Kula prema novoizgrađenim objektima za romsku populaciju.

Aktuelan infrastrukturni projekat u našoj općini je i izgradnja, odnosno potpuna rekonstrukcija Vrbaskog mosta.Ono što slijedi u narednom periodu je nastavak svih onih projekata koji su započeti i koji su planirani za 2019. i 2020.,a među kojima je i izgradnja zaobilaznice – rekao je na kraju Adis Mašić,kandidat SDA za Skupštinu SBK.

Press konferenciju je vodila dr. Alma Delić-Begović.

212223242526282930