Održana press konferencija u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Jučer je u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličena press konferencija povodom svečanog otvaranja četvrte zgrade medrese u Travniku i koncerta ilahija i kasida koji će se održati u KSC-u u Bugojnu. Oba događaja održat će se u subotu 21. oktobra.

Press konferenciji prisustvovali su travnički muftija Ahmed ef. Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku Dževdet ef. Šošić, glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef. Arnaut i prof. dr. Nermin Šušić.

Moderator press konferencije bila je profesorica Admira Karadža. Počasni gost oba događaja bit će reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

O značaju i vrijednosti četvrte zgrade medrese čije će otvaranje biti upriličeno u subotu u Travniku govorio je direktor Elči Ibrahim-pašine medrese Dževdet ef. Šošić. 

Oba događaja zahtijevali su organizacijsku i programsku operativu kako bi bili prezentovani na način kako to dolikuje istakao je prof.dr. Nermin Šušić. Glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef. Arnaut ovom prilikom pozvao je sve građane da prisustvuju koncertu ilahija i kasida kako bi svi zajedno uživali u duhovnoj muzici i sačuvali je od zaborava. Na koncertu će nastupiti osam horova koji će upotpuniti cjelokupni program.

Na press konferenciji travnički muftija Ahmed ef. Adilović istakao je kako će oba događaja biti obilježena na dostojanstven način.

Svečanom otvaranju četvrte zgrade medrese u Travniku kao i koncertu ilahija i kasida prisustvovat će reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Svečano otvaranje četvrte zgrade medrese u Travniku bit će upriličeno u subotu 21. oktobra dok će na isti dan u 19 sati u KSC-u u Bugojno biti održan dugi po redu koncert ilahija i kasida.

1234