Održana promocija 8. Učeničke zbirke Gimnazije Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno, sinoć je upriličena promocija 8. Učeničke zbirke Gimnazije Bugojno. Uz pomoć profesora Viktora Dundovića, bibilotekara Edina Topčića i Zavičajnog kluba, učenici Gimnazije svoje fotografije, pjesme i priče pretočili su u zbirku namijenu zaljubljenicima pisane riječi.

Prikupljanje materijala za kompletiranje zbirke trajalo je tokom cijele školske godine. Radovi koji su se po kvaliteti i sadržaju izdvojili od stalih, pronašli su svoje mjessto u osmom izdanju učeničke zbirke.

Učenici Gimnazije od prvih do četvrtih razreda zbirci su dali svojevrstan pečat prenijevši ljubav prema pisanoj riječi svima koji teže ka očuvanju kulturne baštine. Profesor Viktor Dundović kazao je kako je 37 učenika angažovano na izradi zbirke što predstavlja progresiju kada je u pitanju motiviranost ulčenika u razvoju književnosti.

Urednici 8. učeničke zbirke bili su Una Karabeg i Armin Fuka.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić pružio je punu podršku prilikom izdavanja 8. Učeničke zbirke i samim tim podržao razvoj kulturnog stvaralaštva, istakavši kako je u prošloj godini upriličeno 13 promocija knjige, a ove godine taj broj nastoji se povećati.

Učenici Gimnazije Bugojno primjer su da ljubav prema književnosti ne izumire, a svaka napisana riječ zasigurno će pronaći svoje mjesto kod čitalaca. Na kraju treba spomenuti i to da su mladi ti koji doprinose razvoju književnosti pisajući i prenoseći svoju kreativnost na papir.