Održana sjednica Općinskog odbora OO SDA Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U srijedu, 28.12.2016. godine, u sali motela “Heko” održana je sjednica Općinskog odbora Općinske organizacije SDA Bugojno, posljednja u 2016. godini.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o radu Općinske organizacije kao i Plan rada za nadolazeću 2017. godinu. Izvještaj i Plan rada prezentovala je predsjednica Općinske organizacije, mr. sci. dr. Melika Mahmutbegović te je tom prilikom posebno naglasila: “Općinska organizacija je u svom dosadašnjem radu, uspjela vratiti SDA na mjesto koje joj pripada na političkoj sceni u našem gradu, ali i višem nivou. To najbolje potvrđuju izborni rezultati. Uspješno smo proveli mnoge aktivnosti u godini iza nas i po istima smo postali prepoznatljivi, ne samo u Bugojnu nego i šire”, istakla je Mahmutbegović, govoreći o tome šta je sve urađeno tokom 2016. godine.

Kada je riječ o planovima za narednu godinu, predsjednica OO SDA Bugojno posebno je akcentirala nekoliko bitnih stavki: “Planom smo determinirali naše aktivnosti i moramo učiniti sve da se i realiziraju. Kao prioritete smo izdvojili sistematizaciju i reorganizaciju općinske administracije, što je naše izborno obećanje, zatim značajniju saradnju sa privrednicima, insistirajući na jakom Udruženju privrednika, saradnju sa poljoprivrednicima, odnosno udruženjima poljoprivrednika, saradnju sa boračkom populacijom i rješavanje problema demobilisanih boraca, još bolju saradnju s udruženjem penzionera te realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti boljem poslovnom i životnom ambijentu u našem gradu. Mi ćemo već u januaru 2017. godine, imenovati timove i napraviti plan aktivnosti za svaki projektni cilj, vodeći računa o suštini, a ne formi, te krenuti sa konkretnim koracima ka ostvarenju zacrtanih ciljeva”, istakla je Mahmutbegović.

Nakon usvajanja Izvještaja i Plana OO SDA Bugojno, bilo je riječi i od drugim aktuelnostima, a sa sjednice su upućene želje za bolju i uspješniju 2017.godinu.