Održana Skupština demobilisanih boraca 1992.-1995. SBK-a, Općinski odbor Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U subotu je u maloj sali KSC-a Bugojno održana Izvještajno-izborna Skupština Organizacije demobilisanih boraca 1992.-1995. godina SBK-a, Općinski odbor Bugojno.

 

Za predsjednika Općinskog odbora ponovo je izabran Suad Hajdarević a, tom prilikom, imenovani su i drugi organi neophodni za buduće djelovanje ove organizacije na teritoriji bugojanske općine.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Fajko Mešan, a za njegove zamjenike Mirsad Ćatić i Dervo Druško. Predsjednik Nadzornog odbora je Amir Zec, a Suda časti Edin Mlaćo.

Između ostalog, na Skupštini je prezentovan Izvještaj o dosadašnjem radu ove boračke organizacije.

– Zahvaljujući sredstvima koja od aprila dobijamo iz općinskog budžeta, u prilici smo da pomognemo našim najugroženijim članovima kojih je, nažalost, sve više, kazao je Hajdarević.

Prioritet u budućim aktivnostima bit će, dodaje, zapošljavanje demobilisanih boraca, posebno onih koji su materijalno najugroženiji.

-Smatramo da bi svi nezaposleni demobilisani borci, koji su na Birou za zapošljavanje, trebali imati mjesečnu naknadu od 100 KM. Radit ćemo i na ostvarivanju boračkog dodatka, naglasio je.

Stav delegata Skupštine je da aktuelni Zakon o pravima boraca nije dobar, i da bi se nadležne strukture vlasti trebale “hitno pozabaviti rješavanjem pitanja onih koji su odbranili državu od agresije”.