Održana Skupština Udruženja građana “Porodice stradalih Vrbanja 1993.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U nedjelju je u restoranu “Memix“ održana VIII izvještajno-izborna Skupština Udruženja građana “Porodice stradalih Vrbanja 1993.”

 

Tom prilikom su jednoglasno i bez primjedbi usvojeni godišnji i finansijski izvještaj za 2015. , kao i plan rada za 2016. godinu. Komisija za obilježavanje zločina prezentirala je informaciju o projektu koji je u početnoj fazi, a radi se o obilježavanju mjesta zločina u MZ Vrbanja.

Tokom sastanka za predsjednika Udruženja ponovo je izabran Salih Gurbeta. Nahid Čatić je zamjenik predsjednika Skupštine, dok će sekretarske poslove obavljati Mina Bajrić. Za članove nadzornog odbora izabrani su: Enes Šehić, Nermina Cetin i Mirsada Alić. Imenovani su i članovi Upravnog odbora: Mirsad Teskeredžić, Nafija Bevrnja, Jahijat Karabeg, Nezira Talić, Vahid Karagić, Muris Karagić i Emir Omerinović.

-Izrazio bih zadovoljstvo radom Skupštine, posebno zbog uključenosti svih sudionika, koji su prepoznali ovo udruženje i gdje se mogu obratiti i ostvariti svoje zahtjeve. Kao predsjednik Skupštine, svoj posao sam u proteklom period obavljao časno i pošteno, a to ću raditi i u narednom period, samo još jačim intenzitetom, kako bi porodicama stradalih  pomogli u rješavanju problema. Poseban akcenat i u narednom periodu bit će stavljen na potrebu hitnog procesuiranja odgovornih za zločin u Vrbanji – kazao je Salih Gurbeta, predsjednik Skupštine Udruženja “Porodice stradalih Vrbanja '93”.

Takodje, predsjednik Skupštine Udruženja “Porodice stradalih Vrbanja ‘93.” se zahvalio svima koji su pomogli rad Udruženja, izdvajajući kontinuiranu pomoć potpredsjednice Federacije BiH dr. Melike Mahmutbegović, načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića i zastupnika u Skupštini SBK i potpredsjednika SDA Bugojno Amira Šečibovića.