Održana Skupština Udruženja penzionera/umirovljenika općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U srijedu je održana redovna Skupština Udruženja penzionera općine Bugojno, na kojoj je, između ostalog, razmatran Izvještaj o radu Upravnog odbora ovog udruženja u prošloj godini, i Odluka o visini članarine, vrstama i visini pomoći članovima Udruženja u ovoj godini.

 

U ime Marka Zelića, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao predsjedavati Skupštinom, sjednicu je vodio njegov zamjenik Ekrem Šečić. Pozdravio je prisutne delegate i goste, i predložio na usvajanje dnevni red od 13 tačaka.

Izabrana su radna tijela Skupštine i, u nastavku, usvojen Zapisnik sa ranije održanih redovnih i vanrednih sjednica, kao i Odluka o održavanju redovne radne sjednice Skupštine Udruženja penzionera u 2017.godini.

Prezentiran je Izvještaj o radu Upravnog odbora, kao i Izvještaj Nadzornog odbora o zakonitosti raspolaganja novčanim i materijalnim sredstvima Udruženja, odnosno finansijskom poslovanju u prošloj godini. Usvojen je, također, Prijedlog Plana prihoda i rashoda Udruženja penzionera za 2017. godinu.

Po riječima predsjednika Upravnog odbora Udruženja penzionera Redžepa Dolovca, ovo udruženje je u prošloj godini funkcionisalo na način kako se to i očekivalo, i u potpunosti je ostvarilo planirane parametre u svim segmentima djelovanja.

Naglasio je da se iznos članarine neće mijenjati u odnosu na prošlu godinu, te da ovo udruženje broji oko 3.400 penzionera.

-Što se tiče novčanih pomoći i davanja, svake godine ih povećavamo, shodno našem dobrom finansijskom stanju – kazao je Dolovac.

Dodaje da je Fond solidarnosti „kičma rada Udruženja“, i da pomaže penzionerima koji su u lošem materijalnom, i stanju socijalne potrebe.

– Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima na terenu. Kroz izmjene Pravilnika o radu Fonda solidarnosti dodatno ćemo unaprijediti njegov rad – naglasio je predsjednik udruženja koje u Bugojnu okuplja članove najstarije populacije društva.

Fokus će, zaključuje, biti na socijalnoj zaštiti penzionera, obilascima ugroženih i bolesnih članova, kasi uzajamne pomoći i drugim oblicima pomoći za članove Udruženja.

Za doprinos u radu Udruženja penzionera, donesena je odluka da se uruče posebna priznanja nekadašnjem predsjedniku ovog udruženja Hajrudinu Haračiću, i dugogodišnjem predsjedniku Skupštine Marku Zeliću.

Inače, Skupštini su prisustvovali predstavnici Saveza penzionera SBK-a, predsjednik Izvršnog odbora Sead Rosić i potpredsjednica Skupštine ovog saveza Ružica Marina, te načelnik Hasan Ajkunić kojem su bugojanski penzioneri, ovom prilikom, zahvalili na dosadašnjoj podršci i pomoći u njihovom radu.

Izražena je nada da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti, što je u svom obraćanju na Skupštini najavio i sam načelnik Ajkunić.

Bugojansko Udruženje penzionera nastavit će raditi u interesu najstarije populacije društva i lokalne zajednice.