Održana svečana sjednica u povodu Dana općine Donji Vakuf

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu 14. septembra, Dana općine Donji Vakuf, danas je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća. Intoniranjem himne i učenjem Fatihe odata je počast borcima koji su položili svoje živote za slobodu Donjeg Vakufa ali i BiH. Nakon sjednice položeno je cvijeće na Centralnom šehidskom- spomen obilježju, Partizanskom groblju kao i na Šehidskom mezarju u Kotezima. 

Intoniranjem himne i učenjem Fatihe odata je počast borcima koji su položili svoje živote u odbranu Donjeg Vakufa. Vijećnicima, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti ali i vjerskog života, prigodnim referatom obratio se načelnik općine Huso Sušić. Tom prilikom uputio je čestitku u povodu 14. septembra te se osvrnuo na razvoj privrede i poljoprivrede kao i na brojne projekte koji su realizovani u proteklom periodu na području općine Donji Vakuf. 

Na svečanoj sjednici uručene su općinske zahvalnice kao i nagrada 14. septembar. Zahvalnice za doprinos u oblasti sporta dodijeljene su Tariku Abdibegoviću i Aladinu Kuriću. Za doprinos u oblasti privrede zahvalnicom je nagrađen Ibrahim Vinčević, koji iz opravdanih razloga nije prisustvovao sjednici. Općinska zahvalnica za odlične rezultate u oblasti obrazovanja dodijeljena je profesorici Zijadi Hadžiselimović.

Nagrada 14. septembar dodijeljena je federalnoj ministrici okoliša i turizma dr. Editi Đapo. Novčanu nagradu ministrica Đapo poklonit će sportskim kolektivima i Udruženju djece sa posebnim potrebama.

Po završetku svečane sjednice Općinskog vijeća, delegacije su položile cvijeće na Centralno- šehidsko spomen obilježe, Partizansko groblje kao i na Šehidsko mezarje u Kotezima.